У МВС назвали головні проблеми з конфіскацією активів рф та білорусі

У МВС назвали головні проблеми з конфіскацією активів рф та білорусі

Укрінформ
Обмін думками, інформацією та пропозиціями щодо подальшої співпраці з виявлення та конфіскації активів, які належать громадянам росії та білорусі, відбувся у рамках робочої зустрічі створеного Офісу з питань виявлення активів рф та її резидентів центральними органами виконавчої влади під головуванням радника міністра внутрішніх справ Єгора Бодрова.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на департамент комунікації МВС.

«До складу нашої групи входять представники різних служб, підрозділів, зокрема, прикордонної, юстиції, фінустанов, правоохоронці, судді. Адже для ефективності роботи важливо мати обмін досвідом з різними структурами, оскільки виявити активи резидентів чи громадян іншої держави складно і ще складніше довести зв’язок цих активів із відповідними особами», – повідомив Бодров.

Як зазначила заступник керівника офісу народний депутат України Галина Янченко, яка є автором законопроєкту щодо введення санкцій стосовно громадян рф, оптимізація роботи за цим напрямом потрібна, оскільки допоможе не тільки встановити зв’язок з російськими бенефіціарами, а й зібрати доказову базу для подальшого арешту та конфіскації прихованих активів.

Читайте також: Шмигаль: Робитимемо все, аби заморожені за кордоном кошти рф були спрямовані на допомогу українцям

«Для роботи у даному напрямку важливі усі механізми та дії. Наприклад, у травні нами був створений спеціальний чат-бот @RuAssetsBot, куди будь-хто може надіслати інформацію щодо активів підсанкційних росіян. Завдяки отриманій звідти інформації нам вдалося виявити у Житомирській області юридичну особу, власником якої є білоруське комунальне підприємство», - сказала Янченко.

Як повідомлялося, Офіс з питань виявлення активів рф та її резидентів центральними органами виконавчої влади, спрямовується і координується МВС.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-