Moody's підтверджує дефолт росії за зовнішнім боргом

Moody's підтверджує дефолт росії за зовнішнім боргом

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Moody's підтвердило в понеділок, що росія зазнала дефолту за зовнішнім боргом через нездатність здійснювати відсоткові платежі, спричинену західними санкціями, які було запроваджено після її вторгнення в Україну. 

Про це передає Укрінформ з посиланням на Forbes.

Зазначається, що пропущений росією платіж 27 червня «являє собою дефолт», і такі дефолти «ймовірні й надалі».

Агентство Reuters, посилаючись на власні джерела, повідомило раніше, що деякі тайванські власники російських облігацій не отримали відсоткові платежі навіть після закінчення крайнього терміну (у неділю), що вказує на дефолт.

російський уряд звинуватив економічні санкції, які не дають йому змоги здійснити виплати, незважаючи на наявність ресурсів.

Читайте також: Єрмак – про дефолт росії: санкції треба застосувати проти всієї банківської системи

Оголошення про дефолт за зовнішніми боргами зазвичай здійснюється глобальними рейтинговими агентствами, такими як Moody's, Fitch і S&P, проте санкції передбачають заборону визначати рейтинги російських компаній.

Дефолт, оголошений у понеділок, став першим за роки існування російської держави (1918 – 1922 рр. та 1991 – 2022 рр.), а також Радянського Союзу (1922 – 1991 рр.), до якого Російська Федерація входила як одна з республік.

У 1998 році російський уряд за президента Бориса Єльцина оголосив дефолт за внутрішнім боргом на суму 40 млрд доларів через фінансову кризу.

Читайте також: У G7 впевнені у дієвості своїх санкцій проти росії

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Bloomberg, у неділю сплив термін відстрочки відсоткових платежів росії в сумі приблизно 100 млн доларів, які мали були бути виплачені ще 27 травня, і це вважається подією дефолту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-