Мінфін вітає рішення FATF усунути росію від управлінських рішень в організації

Мінфін вітає рішення FATF усунути росію від управлінських рішень в організації

Укрінформ
Міністерство фінансів України вітає рішення червневого пленарного засідання Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) призупинити права росії як члена організації та обмежити її участь в діяльності FATF.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

«Червневе рішення FATF вкотре демонструє, що росія перетворилася на державу-вигнанця на міжнародній арені, розпочавши жорстокий неспровокований напад на Україну. Зокрема вона була відсторонена від участі в діяльності ОЕСР, виключена з Ради Європи та MONEYVAL, а тепер її дії призвели до призупинення діяльності в FATF. Останнє є додатковим ризиком ведення бізнесу з росією для всіх міжнародних компаній, який слід враховувати», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що російська федерація більше не може виконувати жодних керівних чи консультативних ролей або брати участь у прийнятті рішень щодо встановлення стандартів, процесах експертної оцінки FATF та інших важливих питань. Також росія більше не може надавати оцінювачів, рецензентів чи інших експертів для процесів експертної оцінки FATF.

«Україна закликатиме до подальших кроків від FATF під час жовтневого пленарного засідання у зв’язку з порушеннями стандартів FATF росією, включаючи порушення конкретних технічних вимог та невідповідність критеріям ефективності, які були висунуті Україною», - наголосили в Мінфіні.

В міністерстві додали, що наразі також розпочато відповідні консультації з Державною службою фінансового моніторингу з метою надання офіційних рекомендацій національним фінансовим установам та іншим суб’єктам первинного фінансового моніторингу щодо ризиків, пов’язаних з активами, які прямо чи опосередковано походять з російської фінансової системи. А також щодо впливу червневого пленарного засідання FATF на політику оцінки ризиків для таких операцій.

Читайте також: Указ путіна про виплату валютного боргу у рублях є фінансовим шантажем - ЦПД

Як повідомлялось, група з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) у зв’язку з військовими діями рф проти України припинила участь росії в усіх керівних органах організації та усунула її від будь-яких управлінських рішень.

FATF є міжнародною організацією зі штаб-квартирою у Парижі, метою роботи якого є розвиток і впровадження на міжнародному рівні заходів і стандартів з боротьби щодо відмивання грошей. росія приєдналася до FATF у 2003 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-