Указ путіна про виплату валютного боргу у рублях є фінансовим шантажем - ЦПД

Указ путіна про виплату валютного боргу у рублях є фінансовим шантажем - ЦПД

Укрінформ
Указ путіна про сплату валютного боргу росії в рублях, аби уникнути дефолту, є маніпуляцією. Насправді кінцевою метою цієї кампанії є послаблення санкцій для росії.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

«За допомогою такої «схеми» росія розраховує проводити платежі за зовнішніми боргами, сподіваючись, що ця «лазівка» врятує економіку рф. Мінфін неодноразово наголошував, що рф не планує оголошувати дефолт за борговими зобов’язаннями, оскільки країна має кошти для виплат. Данний указ путіна має ознаки маніпуляцій», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, де-факто — це фінансовий шантаж, в якому власники російських єврооблігацій до кінця не розуміють, чи отримають свої платежі. Кінцева мета цієї кампанії — послаблення санкцій для росії. Дефолт росії за зовнішніми зобов'язаннями призведе до падіння внутрішнього виробництва, зростання цін на імпорт, а також зростання безробіття.

У Центрі протидії дезінформації відзначають, що найголовніше — росія втратить здатність фінансувати війну в колишніх масштабах.

Читайте також: Італійська Eni шукає шляхи оплати за газ з рф та не проти конвертації євро в рублі - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня Мінфін росії повідомив, що проводитиме виплати за державним боргом у рублях, мотивуючи це відмовою Мінфіну США продовжити ліцензію, яка дозволяла росії платити за зобов'язаннями в доларах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-