Шевченко обговорив роботу НБУ під час війни з очільником центробанку Франції

Шевченко обговорив роботу НБУ під час війни з очільником центробанку Франції

Укрінформ
Голова Національного банку Кирило Шевченко обговорив роботу НБУ під час війни з головою центробанку Франції, головою Ради директорів Банку міжнародних розрахунків (BIS) Франсуа Вільруа де Гало.

Про це Шевченко написав у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Зараз перебуваю в Базелі на Щорічних загальних зборах впливової фінансової організації – Банку міжнародних розрахунків (BIS) – ключового осередку міжнародної спільноти центробанків. День розпочався зі спілкувався з Франсуа Вільруа де Гало, головою Ради директорів BIS, головою центробанку Франції. Подякував, що з перших днів війни ми перебуваємо на постійному зв’язку. Проговорили багато питань щодо роботи НБУ в умовах війни", - повідомив Шевченко.

На його думку, спільні рішення у фінансовій сфері – "це лише одна складова внеску в майбутню перемогу. Інша її необхідна умова – це зменшення ролі росії в міжнародних організаціях та на міжнародній фінансовій арені".

Очільник НБУ наголосив, що українська сторона цінує рішення BIS у відповідь на звернення Нацбанку призупинити участь центрального банку рф у всіх засіданнях, послугах та заходах BIS і "сподівається на повне припинення її членства".

"Звернувся до пана де Гало як голови Ради директорів Банку міжнародних розрахунків із проханням сприяти розгляду запиту Національного банку України про членство в BIS під час наступного раунду прийняття нових учасників", - додав Шевченко.

Читайте також: Статус кандидата у члени ЄС: Нацбанк отримає додаткові зобовязання

За його словами, Україна не поставила на паузу "наші прагнення з реформування фінансового сектору".

"Сьогодні ми поступово нарощуємо нашу діяльність у межах проєктів із технічної допомоги. Під час зустрічі пан де Гало підтвердив, що центробанк Франції готовий суттєво розширити технічну допомогу Національному банку", - підсумував Шевченко.

Як повідомляв Укрінформ, голова Національного банку України Кирило Шевченко з робочим візитом вирушив до Базеля (Швейцарія), де візьме участь у щорічних загальних зборах Банку міжнародних розрахунків (Bank for International Settlements, BIS).

Фото: bis.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-