Статус кандидата у члени ЄС: Нацбанк отримає додаткові зобов’язання

Статус кандидата у члени ЄС: Нацбанк отримає додаткові зобов’язання

Укрінформ
Статус України як кандидата на членство в Європейському Союзі наближає інтеграцію Національного банку України в європейську спільноту центробанків.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

Зазначається, що отримання Україною статусу кандидата на членство в Європейському Союзі відкриває перед Національним банком України ширші можливості для реалізації євроінтеграційних процесів у фінансовій сфері та максимального наближення до однієї з ключових цілей центробанку.

«Питання європейської інтеграції постійно у фокусі уваги Національного банку України. Адже відповідно до нашої візії ми бачимо Національний банк повноправним членом європейської спільноти центробанків. Отримання статусу держави-кандидата на членство в ЄС суттєво наближає нас до реалізації цієї мети. Ми продовжимо дотримуватися європейського курсу в процесі подальшої трансформації та розвитку фінансової системи України. А як центробанк країни-кандидата на членство в ЄС матимемо значно ширші можливості для його реалізації», – прокоментував результати саміту Європейської Ради голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Читайте також: У Кабміні озвучили приблизні терміни вступу України до ЄС

За результатами саміту ЄС, перед Національним банком як регулятором ринку фінансових послуг України з’являються додаткові зобов’язання та завдання. Серед них: виконання взятих Україною зобов’язань для отримання режиму єдиного внутрішнього ринку ЄС, зокрема наближення українського законодавства у сфері фінансових послуг до права ЄС та продовження лібералізації руху капіталу, розширення взаємодії з європейськими інституціями, зокрема Єврокомісією, Європейським центральним банком та центробанками й наглядовими органами держав – членів ЄС. Також перед Нацбанком стоїть питання сприяння надходженню нового виняткового пакета макрофінансової допомоги ЄС у розмірі 9 млрд євро на підтримку макроекономічної стабільності та іншої допомоги ЄС, ефективна комунікація щодо ролі Національного банку в євроінтеграційному процесі з метою посилення рівня підтримки членства України в ЄС і всередині країни, участь у перегляді переліку пріоритетних євроінтеграційних законопроєктів, тощо.

Як повідомляв Укрінформ, глави держав та урядів Європейського Союзу ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-