На західному кордоні потрібно будувати зернові комплекси - Мінагрополітики

На західному кордоні потрібно будувати зернові комплекси - Мінагрополітики

Укрінформ
На західному кордоні потрібно встановити комплекси, які спрощують логістичні рішення з перевантаження зерна.

Як передає Укрінформ, про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський в інтерв’ю "AgroPolit.com", повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

«На західному кордоні я бачу наразі три речі. Перше — компанії власники діючих елеваторів і далі розвивають їх з прицілом на збільшення обсягів перевантаження. Туди інвестують мільйони доларів. Друге — поруч із кордоном активно беруть у користування чинну інфраструктуру (там наявні вузька і широка колії), купують перевантажувачі, транспорт, склади для зберігання і займаються перевантаженням зерна. Це так звані точки перевантаження.Третє — протягом 1—2 місяців запропонуємо бізнесу у певних точках поблизу кордону комплекси з перевалки зерна та ділянки під їх будівництво за вигідними умовами з фінансування», — зазначив Сольський.

За його словами, таких потужностей додатково потрібно найближчим часом, як мінімум 6—8 млн тонн, але чим більше — тим краще. Дефіцит елеваторних потужностей для зберігання старого і нового врожаю може бути в межах 10—15 млн тонн.

За словами міністра, на сьогодні є ще ціла низка реальних практичних кроків, які можна зробити для прискорення експорту: починаючи зі спрощення документації і закінчуючи розвитком коридору у бік Польщі (нові переходи та ПІП у Верхрата — Рава Руська, Медика — Шегіні, Кросьценко — Смільниця). Також ідеться про спільний контроль митників та прикордонників з країнами-сусідами ЄС і про збільшення пропускних можливостей у певних прикордонних точках, де найкраща логістика та інше.

Читайте також: США оприлюднили розвіддані про знищення росією українських елеваторів

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. В результаті бойових дій в українських портах виявилися заблокованими понад 20 мільйонів тонн українського зерна, значна частина якого призначалася для Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-