США оприлюднили розвіддані про знищення росією українських елеваторів

США оприлюднили розвіддані про знищення росією українських елеваторів

Фото
Укрінформ
Американська розвідка розсекретила дані щодо атак російських військових на українські зернові термінали, включаючи напад на другий за величиною зерновий термінал в Україні «Ніка-Терра» в Миколаєві раніше цього місяця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

«На зображенні видно, що вторгнення росії в Україну призвело до знищення трьох зернових силосів, а також конвеєрної системи, яка завантажує зерно на судна. Через атаки росії експортна потужність зернового терміналу була скорочена щонайменше на третину», - розповів американський чиновник про наслідки обстрілів, зокрема, завданих росіянами 4 червня на зерновий термінал «Ніка-Терра» в Миколаєві.

Фото: US Military

Ба більше, за його словами, Сполучені Штати мають інформацію про те, що чорноморський флот рф отримав наказ блокувати українські порти Одеса та Очаків.

«Ми можемо підтвердити, що, незважаючи на публічні заяви росії про те, що вона не займається мінуванням північно-західної частини Чорного моря, росія фактично розміщує міни в Чорному морі поблизу Очакова. Ми також маємо ознаки того, що російські війська раніше замінували вхід у річку Дніпро», - заявив він.

Американський чиновник зазначив, що росіяни своїми діями вже спричинили припинення морської торгівлі в північній третині Чорного моря та зробили регіон небезпечним для судноплавства.

Читайте також: росія вже вкрала в України понад 500 тисяч тонн зерна - посол у Туреччині

Він також додав, що раніше Україна постачала десяту частину світового експорту пшениці, і близько 95% цього експорту вийшло з країни саме через чорноморські порти.

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина робить активні спроби виступати посередником для припинення війни рф проти України, а також у вирішенні питання вивезення зерна та іншого продовольства з портів України в умовах широкомасштабної агресії рф проти нашої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-