Нафтопереробна галузь в Україні зупинилася через ракетні обстріли рф - Вітренко

Нафтопереробна галузь в Україні зупинилася через ракетні обстріли рф - Вітренко

Укрінформ
В Україні вся нафтопереробна галузь не працює через цілеспрямовані російські ракетні обстріли.

Про це заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко на пресконференції, передає Укрінформ.

"На жаль, ці удари почалися фактично з перших днів війни<…> Вся нафтопереробка в Україні зараз через масовані неодноразові атаки агресора не працює, складно забезпечувати логістику нафтопродуктів на український ринок, через що виникає їх дефіцит", – сказав Вітренко.

За його словами, Нафтогаз долучиться до вирішення проблем із паливом в Україні за кількох умов, одна з яких - отримання в управління мережі АЗС.

Читайте також: На імпорт газу може знадобитися $8 мільярдів - Вітренко

"Коли ми отримаємо повністю управління та мережу АЗС, коли вирішиться проблема з логістикою і ми зможемо отримувати ресурс для створення національного резерву нафтопродуктів - після цього Нафтогаз зможе долучитися до вирішення проблем на ринку пального та забезпечувати стабільність, прозорість, справедливість цін на цьому ринку", – зазначив Вітренко.

Читайте також: Унаслідок бойових дій загинули 27 працівників Нафтогазу - Вітренко

Як повідомлялося, одним із наслідків російської агресії стала паливна криза в Україні. До війни значну частину потреб у бензинах і дизпаливі країна задовольняла шляхом постачань із росії та білорусі. У 2021 році 62% дизпалива й 50% бензину надходило з рф та білорусі. Ще по 10% імпортували з Литви і морем. Тепер ці маршрути втрачено.

Фото: Нафтогаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-