Вкладникам неплатоспроможного Мегабанку почали платити компенсації

Вкладникам неплатоспроможного Мегабанку почали платити компенсації

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів розпочав виплати вкладникам АТ «Мегабанк», отримати кошти у ПриватБанку можна дистанційно.

Про це повідомила пресслужба ПриватБанку в релізі, що є в розпорядженні Укрінформ.

"З 21 червня 2022 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав виплати коштів вкладникам Акціонерного товариства «Мегабанк» за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився до 2 червня 2022 року включно та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки)",- йдеться у повідомленні банку.

Отримати відшкодування у ПриватБанку можна дистанційно - звернувшись до клієнтської підтримки за телефоном 3700 або через онлайн чат, чи безпосередньо у відділенні банку.

"Оскільки АТ «Мегабанк» визнано неплатоспроможним після набрання чинності норми про відшкодування коштів в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня 02 червня 2022 року, виплата гарантованої суми відшкодування здійснюється за цією нормою, що діятиме протягом дії воєнного стану в Україні та трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні. Вклади в іноземній валюті відшкодовуються у гривні за курсом НБУ, встановленим на кінець дня 02 червня 2022 року",- уточнили в ПриватБанку.

Читайте також: У Фонді гарантування заявили, що їм перешкоджає керівництво Мегабанку

Виплати коштів вкладникам здійснюються також через інші банки-агенти Фонду, що підключені до Автоматизованої системи виплат Фонду.

Як повідомляв Укрінформ, 3 червня 2022 року Національний банк відніс АТ "Мегабанк" до категорії неплатоспроможних у зв’язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність із вимогами законодавства.

Згідно з Законом України від 01 квітня 2022 року № 2180-IX “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб”, кожен вкладник АТ "Мегабанк” отримає від ФГВФО відшкодування в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку.

Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 21 травня 2022 року становить 4,418,6 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-