У Фонді гарантування заявили, що їм перешкоджає керівництво Мегабанку

У Фонді гарантування заявили, що їм перешкоджає керівництво Мегабанку

Укрінформ
Керівництво Мегабанку перешкоджає доступу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), який має після визнання банку неплатоспроможним запровадити тимчасову адміністрацію.

Про це під час спільного пресбрифінгу Національного банку України та ФГВФО сказала директорка-розпорядниця Фонду Світлана Рекрут, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступного дня після визнання банку неплатоспроможним, Фонд гарантування повинен запровадити тимчасову адміністрацію та перебрати на себе всі функції Правління, Наглядової ради, керівних органів та аудиторів. Я повідомляю, що станом на 11 ранку до Фонду гарантування не перейшов контроль над банком, а зокрема співробітники банку та керівництво здійснюють перешкоджання доступу Фонду. Тобто ми фіксуємо перешкоджання доступу Фонду до неплатоспроможного банку", - сказала Рекрут.

Читайте також: В Україні працює 80% відділень системно важливих банків - НБУ

Водночас вона зазначила, що попри дії керівництва та співробітників банку, тимчасова адміністрація все одна почала діяти. При цьому Рекрут наголосила, що вкладники банку можуть бути спокійними, адже отримають у повному обсязі свої вклади.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк відніс АТ "Мегабанк" до категорії неплатоспроможних у зв’язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність із вимогами законодавства. Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 21 травня 2022 року становить 4 418,6 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-