путін здійснює економічну атаку на Євросоюз - віцеканцлер Німеччини

путін здійснює економічну атаку на Євросоюз - віцеканцлер Німеччини

Укрінформ
Міністр економіки, віцеканцлер ФРН Роберт Габек назвав суттєве скорочення поставок росією газу в Європу «економічною атакою» з боку путіна.

Про це німецький політик заявив у вівторок під час заходів до Дня промисловості, передає Укрінформ.

росія, за словами Габека, використовує енергетику як зброю, обмежуючи поставки по газопроводу «Північний потік-1», який є основним шляхом надходжень блакитного палива. Він підкреслив, що «така стратегія не повинна мати успіху».

Віцеканцлер упевнений, що путін хоче в такий спосіб спровокувати дискусію в Європі та Німеччині зокрема, граючи на почутті страху в бізнесу та пересічних споживачів. За розрахунками кремлівського очільника, зауважив Габек, європейці можуть почати думати, що росії слід дозволити робити в Україні, що вона захоче.

Читайте також: Газпром повідомив Австрії, Німеччині та Італії про скорочення поставок газу

Рішення уряду продовжити використання законсервованих вугільних електростанцій «зелений» політик оцінив як «дуже погану новину», але іншого виходу, аби заповнити до зимового сезону газосховища наразі немає.

Як повідомлялось, 30 березня міністерство економіки ФРН оголосило про рівень раннього попередження щодо плану дій при аварійних ситуаціях з газом. Не виключається, що протягом кількох днів може бути введено наступний рівень за умови погіршення ситуації.

Читайте також: Європа відмовляється від російських енергоносіїв зі швидкістю світла – міністр ФРН

За оцінкою Федерального мережевого агентства, ситуація напружена, але постачання газу залишаються стабільними, їх безпека гарантована.

Надходження газу по трубопроводу «Північний потік-1» були обмежені рф приблизно до 40% максимальної потужності.  Рівень заповнення газосховищ у Німеччині нині становить 58,10%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-