Бізнес виступає за зниження на час війни ренти на видобуток корисних копалин - УСПП

Бізнес виступає за зниження на час війни ренти на видобуток корисних копалин - УСПП

Укрінформ
Бізнес виступає за зниження на час війни рентної плати за видобуток корисних копалин, що дасть змогу підтримати гірничо-металургійну галузь, яка на 53% скоротила виробництво.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють в Українському союзі промисловців і підприємців.

«Для підтримання конкурентоспроможності вітчизняної гірничо-металургійної галузі пропонується зменшити рентну плату за користування надрами для видобутку корисних копалин. Йдеться про період воєнного стану та кілька місяців по його завершенні», - зазначили в УСПП.

При цьому, як уточнюється, частину продукції ГМК необхідно спрямовувати на внутрішні потреби – для активізації роботи промисловості, таких галузей, як машинобудування, оборонно-промисловий комплекс, будівництво, відбудова інфраструктури тощо.

Водночас в УСПП наголошують, що також варто враховувати і безпекові питання, адже понад 90% родовищ корисних копалин та газу на сході, півдні України перебувають під загрозою ударів агресора – російської федерації. Для цього потрібно розробити комплексну державну політику.

Читайте також: За 3 роки можна збільшити щорічний видобуток газу на 3-5 мільярдів кубів – ОП

Крім цього, додали в союзі промисловців і підприємців, необхідно розробляти як комплексні – державні, так і окремі бізнес-плани для кожного металургійного підприємства щодо його відбудови чи модернізації на сучасних, екологічно чистих стандартах.

Як повідомлялось, Європейська комісія оприлюднила пропозицію щодо тимчасового припинення дії всіх мит на імпорт з України. Також передбачається призупинення на рік усіх антидемпінгових дій ЄС стосовно української сталі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-