На ПП «Краківець – Корчова» вдвічі збільшили пропускну здатність — Кубраков

На ПП «Краківець – Корчова» вдвічі збільшили пропускну здатність — Кубраков

Укрінформ
На кордоні України і Польщі у пункті пропуску «Краківець- Корчова» на 50 % збільшили пропускну здатність. У межах проєкту «Відкритий кордон» збільшена кількість смуг для руху вантажівок до десяти.

Про це під час прессбрифінгу у Краківці повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, передає кореспондент Укрінформу.

«За 10 днів ми тут зробили те, що вже багато років не могли зробити. Ми збільшуємо пропускну спроможність цього пункту, як мінімум на 50%. Але ми на цьому не зупиняємося, зараз тут буде будуватися новий автобусний термінал. І це не єдиний пункт, в нас є загалом сім спільних пунктів кордону і будемо з ними теж працювати. Далі плануємо Ягодин. У нас зараз головна мета – це спільний контроль і сподіваємося вже на цьому тижні будуть новини щодо кандидатства України в ЄС. І я вірю, що настане той день, коли кордонів між нашими державами зовсім не буде», - сказав Кубраков.

Читайте також: Британія та Україна підписали Меморандум про інфраструктурну відбудову

Наразі на ПП «Краківець – Корчова» відкрили 10 смуг пропуску для вантажних авто, проте, як зазначила польська делегація, на цьому зупинятися не збираються.

«Я переконаний, що завдяки нашій роботі черги будуть зменшуватися з двох сторін кордону. Ми профінансували кількома мільйонами злотих роботи ще на п’ятьох смугах, де найближчим часом буде запущене якісне та швидке обслуговування вантажних автомобілів, тобто загалом їх буде 15», - акцентував керівник канцелярії прем’єр-міністра Республіки Польща Міхал Дворчик.

За словами начальника Львівської ОВА Максима Козицького, в рамках проєкту «Відкритий кордон» Україна і Польща працюють над тим, щоб позбутися вузьких місць на західному кордоні і скоротити до мінімум черги з обох сторін та зробити ще один вагомий крок в напрямку ЄС.

«Ми рухаємось у сторону Євросоюзу. І завдяки нашим польським друзям робимо видимі кроки до цього вже сьогодні. Тепер перетинати кордон через ПП «Краківець-Корчова» суттєво легше. Сподіваємося, що цього кордону скоро не буде», - сказав Козицький.

Він також зазначив, що минулого року закладали камінь будівництва пункту пропуску у Нижанковичах.

Як повідомляв Укрінформ, з 19 червня тимчасово призупинили пропуск пасажирських автобусів через пункт пропуску «Краківець-Корчова» на виїзд з України до Польщі. ДПСУ просить українців обрати інші пункти пропуску для перетину кордону – «Грушів -Будомєж», «Шегині - Медика», «Рава-Руська – Гребенне».

Фото: Альона Николаєвич/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-