Нафтогаз постачатиме газ за фіксованою ціною

Нафтогаз постачатиме газ за фіксованою ціною

Укрінформ
"Нафтогаз" на час воєнного стану та 6 місяців після його завершення постачатиме блакитне паливо операторам газорозподільних систем за фіксованою ціною.

Про це повідомив Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Під час засідання Кабінету Міністрів затвердили постанову, відповідно до якої "Нафтогаз" на час воєнного стану та 6 місяців після його завершення буде постачати блакитне паливо операторам газорозподільних систем за фіксованою ціною. Більшість цих операторів зараз перейшли у власність держави. Рішення уряду — ще один крок до стабільних поставок газу всім споживачам та стабільної роботи нашої газотранспортної системи", - написав Шмигаль.

Також, за його словами, для забезпечення безперебійних поставок тепла й електроенергії уряд доручив передати шість ТЕЦ у власність "Нафтогазу". Це дозволить ефективніше витрачати ресурси й управляти цими підприємствами, підготувати їх до зими.

Читайте також: ЄБРР надасть кредит для Нафтогазу на 300 мільйонів євро

Як повідомлялося, в Україні з 1 березня 2022 року почала діяти постанова Кабінету Міністрів "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу".

Згідно з постановою, ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" постачає природний газ 12-ти ТЕС з дати укладання договору і до 30 квітня 2022 р. включно за ціною 7 080 гривень з урахуванням ПДВ за тис. куб. м.

Читайте також: Нафтогаз домовився про постачання в Україну LNG і "зеленого" водню з Канади

25 травня 2022 року ДБР передало в управління Національному агентству з питань розшуку та управління активами одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) 26 регіональних операторів газорозподільчих систем. Більшість з них — облгази, які працювали під брендом компанії РГК, яку пов’язують з Фірташем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-