Нафтогаз домовився про постачання в Україну LNG і

Нафтогаз домовився про постачання в Україну LNG і "зеленого" водню з Канади

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" та канадська компанія Symbio Infrastructure домовилися про постачання в Україну скрапленого природного газу (LNG) та "зеленого" рідкого водню (LH2).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Нафтогаз.

"Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» уклала угоду з канадським енергетичним розробником Symbio Infrastructure (Symbio) на закупівлю скрапленого природного газу (LNG) та зеленого рідкого водню (LH2) з Квебеку, Канада", - йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що з урахуванням часу на отримання дозволів від регулюючих органів, початок роботи проєктів Symbio заплановано на 2027 рік. За домовленістю з Нафтогазом, енергоресурси будуть доставлятись на імпортний термінал в транзитну країну Європи, яку погодять сторони.

Читайте також: Економіка ще не готова повертатися до плаваючого курсу гривніНацбанк

Symbio через свою дочірню компанію GNL Québec розвиває Énergie Saguenay — перший у світі великомасштабний об’єкт для експорту зрідженого природного газу з нейтральним вмістом вуглецю у Квебеку. Планується, що об’єкт буде скраплювати та експортувати 15 млрд кубометрів на рік чистого LNG до Європи (що становить приблизно 17% річного споживання газу Німеччиною або близько половини споживання газу в Україні) за конкурентними цінами.

Як повідомлялося, Україна зможе отримати доступ до LNG-терміналів у Польщі та Балтійських країнах улітку 2022 року після запуску інтерконектора Польща-Словаччина. Також опрацьовується можливість постачання газу з Греції та Туреччини через Трансбалканський коридор.

Станом на березень основним напрямком, з якого проходив імпорт газу до України, була Угорщина - її частка становила 49%. Словаччина займала 29% від усього імпорту, Польща - 22%.

Фото: Нафтогаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-