Українські АЕС здатні зменшити залежність ЄС від російського вугілля й газу – Міненерго США

Українські АЕС здатні зменшити залежність ЄС від російського вугілля й газу – Міненерго США

Укрінформ
Сполучені Штати разом з Україною докладають зусиль для безпечної інтеграції українських електромереж до європейської енергосистеми, що помітно зменшить залежність ЄС від російського вугілля й газу.

Про це заявив у четвер під час слухань у Палаті представників помічник міністра енергетики США з питань міжнародних відносин Ендрю Лайт, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Будь-яка дискусія про європейську енергетичну безпеку сьогодні має включати Україну. Одні лише потужності з виробництва ядерної енергії в Україні можуть зменшити залежність Європи від російського вугілля та газу, як тільки Україна зможе експортувати електроенергію до Європи»,- наголосив помічник міністра енергетики.

Він підкреслив, що Сполучені Штати сприяють реалізації цієї мети та застосовують мільйонні асигнування з надзвичайних фондів міненерго для підтримки повної інтеграції України в європейську електромережу. При цьому, робиться окремий акцент на кібербезпеці українського сектору електромереж, щоби підключення України до Європи було надійним та стабільним.

Лайт також заявив, що США застосовують й інші кроки для зменшення наслідків війни путіна, яку він веде не лише проти України на полі бою, але й проти Заходу на енергетичних ринках. У цьому зв’язку реалізовується три підходи: окрім «десинхронізації» української електромережі з російською та підключення її до європейської, це охоплює диверсифікацію поставок газу в Європу, у тому числі за рахунок LNG, а також прискорений перехід на відновлювальні джерела.

Читайте також: Енергоатом веде перемовини про експорт електроенергії до Польщі

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-