В АМКУ заявили, що не надавали дозвіл французькому холдингу на купівлю «Брокард-Україна»

В АМКУ заявили, що не надавали дозвіл французькому холдингу на купівлю «Брокард-Україна»

Укрінформ
Антимонопольний комітет заявив, що не надавав дозвіл французькому косметичному холдингу Philippe Benacin на купівлю 100% українських компаній ТОВ "Брокард-Україна" та "Егзагон".

Про це йдеться у роз'ясненні АМКУ, передає Укрінформ.

Зазначається, що минулого тижня комітет зафіксував поширення у засобах масової інформації повідомлення про те, що французький холдинг Philippe Benacin придбав 100% власності двох провідних українських компаній, що працюють у косметично-парфумерні сфері: ТОВ Брокард-Україна та ТОВ «Егзагон». Зокрема, у повідомленні з посиланням на лист «Brocard Україна» компаніям-партнерам зазначалося, що угоду завершено 23 травня 2022 року, про що було поінформовано Антимонопольний комітет.

У цьому зв'язку в АМКУ зазначають, що на початку травня комітет отримав заяви уповноважених представників компанії «Philippe Benacin Holding» (Франція) та товариства з обмеженою відповідальністю «Алькор и Ко» про надання дозволу на придбання компанією «Philippe Benacin Holding»: часток у статутному капіталі компанії «Indenon Holdings Limited» (Кіпр), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії, та часток у статутному капіталі компанії «Nevioco Holdings Limited» (Кіпр), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії.

Читайте також: АМКУ розслідує продаж Фірташем компанії у Криму росіянам

Ці заяви надійшли до комітету у період, коли його діяльність у сфері розгляду заяв про надання дозволу на концентрації ще була призупинена та діяли рекомендаційні роз’яснення, що передбачали спрощений порядок подання заяв на концентрації в умовах воєнного стану. Цими ж рекомендаційними роз’ясненнями було визначено, що при надходженні заяв їх розгляд зупиняється, а поновлення відбувається у разі надання доповнень до заяв, але не пізніше 3 місяців після завершення чи скасування воєнного стану.

"Отже, вказані вище заяви були зупинені до припинення чи скасування воєнного стану, відповідно до рекомендаційних роз’яснень і станом на 15.06.2022 комітет не надавав дозвіл на заявлені концентрації", - заявили в АМКУ.

Раніше у ЗМІ з'явилась інформація, що французький холдинг Philippe Benacin придбав 100% власності у двох провідних українських компаніях, що працюють у косметично-парфумерні сфері: ТОВ "Брокард-Україна" та ТОВ "Егзагон". З 2010 року Brocard Ukraine належав офшорному кримському холдингу з російськими власниками, а кінцевим бенефіціаром компанії (як і ТОВ "Егзагон") була власниця російської мережі "Л’Этуаль" Тетяна Володіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-