Гетманцев повідомив, як збираються допомогти тим, хто втратив кредитне житло

Гетманцев повідомив, як збираються допомогти тим, хто втратив кредитне житло

Укрінформ
З метою підтримки позичальників, майно яких було знищено або зазнало пошкоджень внаслідок збройної агресії російської федерації проти України у вівторок у Верховну Раду було внесено відповідний законопроєкт №7441-1.

Про це повідомляє голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Як і обіцяли, разом з колегами зареєстрували законопроєкт про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо підтримки позичальників, майно яких було знищено або зазнало пошкоджень внаслідок збройної агресії російської федерації проти України», — йдеться в повідомленні.

За словами Гетманцева, зазначений законопроєкт пропонує конкретний механізм полегшення становища позичальників, які втратили кредитне нерухоме житлове майно або автомобіль.

Читайте також: Данило Гетманцев, голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики

Так, залежно від місцезнаходження майна та можливості офіційної фіксації його пошкоджень визначаються дії як позичальників, так і кредиторів, внаслідок яких кредит буде або "заморожено" до отримання передбачених законодавством компенсацій, або прощено (у випадку, коли зруйноване єдине житло позичальника або його єдиний автомобіль).

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №7437, який спрямований на підтримку позичальників, що втратили майно внаслідок повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України.

В Україні розпочався процес обстеження зруйнованих і пошкоджених унаслідок російської збройної агресії будівель і споруд, аби визначити, чи можлива їх подальша експлуатація, відновлювальні роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-