На Кіровоградщині просять відновити роботу уранових шахт

На Кіровоградщині просять відновити роботу уранових шахт

Укрінформ
Депутати Кіровоградської обласної ради ухвалили звернення до Президента, уряду та Верховної Ради України з проханням відновити роботу уранових шахт. 

Про це у Фейсбуці повідомляє Кіровоградська обласна рада, передає Укрінформ.

«Депутати Кіровоградської обласної ради звернулися до Президента України, Кабінету Міністрів, Верховної Ради з проханням вжити заходів з відновлення належної роботи уранових шахт «СхідГЗК» на сесійному засіданні сьогодні», - повідомляє Кіровоградська облрада.

Тут запевняють, що урановидобувні шахти опинились у критичному становищі, і криза на підприємстві лише поглиблюється.

«У 2022 році шахти перебувають у тривалому простої. Відключення від водопостачання, газопостачання, на черзі - відключення від електропостачання. Більше того, працівники не отримують заробітну плату, існує значна кредиторська заборгованість. Тобто, криза на підприємстві тільки поглиблюється, і проблему ніхто не вирішує», - зазначив депутат Кіровоградської облради Валерій Кальченко.

Він переконаний, що розподіл державного підприємства не можна допустити і вбачає правильним рішенням передати комбінат у підпорядкування ДП «НАЕК «Енергоатом».

Читайте також: Міненерго підтримує передачу «СхідГЗК» в управління Енергоатому

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на голову Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, трудовий колектив підприємства, де працюють майже 5000 осіб, вимагає негайно відновити роботу структурних підрозділів ДП «СхідГЗК», забезпечити держпідприємство необхідними для сталої роботи матеріалами, а також прозвітувати перед колективом ДП про реальний стан справ на підприємстві, про річні премії керівництва та подальше майбутнє комбінату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-