Уряд пропонує розмитнювати авто через «Дію» та скасувати оподаткування електрокарів

Уряд пропонує розмитнювати авто через «Дію» та скасувати оподаткування електрокарів

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні 10 червня проголосує та подасть до Верховної Ради законопроєкт про автоматичне розмитнення автомобілів через застосунок "Дія" та скасування оподаткування електрокарів.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду у п'ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми проголосуємо та передамо у Верховну Раду законопроєкт, який передбачає розмитнення авто в Дії. Все максимально просто і зручно - достатньо ввести VIN-код авто, а розрахунок платежів відбуватиметься автоматично, сплатити можна прямо в застосунку, весь процес розмитнення не більше 5 хвилин", - сказав Шмигаль.

За його словами, таким чином в Україні раз і назавжди усунуть будь-які схеми, корупцію та маніпуляції з цінами на автомобілі під час їх розмитнення.

"Митники не будуть впливати на формулу розмитнення. Її визначатимуть виключно характеристики авто: об'єм, тип та потужність двигуна, вік автомобіля та його ексклюзивність", - додав глава уряду.

Як він зауважив, законопроєкт містить норми, що передбачають повне звільнення від оподаткування автомобілів з електричними двигунами та меншу ставку для машин з гібридними двигунами. У межах Українського зеленого курсу — це і турбота про нашу екологію, і чистіше повітря, наголосив Шмигаль.

"Урядовий законопроєкт та підхід — це приклад того, як реформа цифровізації стає одночасно антикорупційною реформою. Новий сервіс фактично не має аналогів у світі та демонструє бажання держави робити все максимально зручно та прозоро для людей", - заявив Прем'єр-міністр.

Крім того, він зауважив, що всі українці мають працювати для перемоги, зокрема розвивати економіку.

Читайте також: Шмигаль якнайшвидше вимагає єдиний документ, яким фіксуватимуть збитки за зруйноване житло

"Ми хочемо, аби Україна була серед найкращих держав у світі. Саме за таку вільну, сильну й заможну Україну зараз воюють наші захисники. Ми всі маємо робити максимум, аби тут, у тилу, бути гідними їх подвигу. А це означає працювати, будувати, розвивати нашу економіку для перемоги України", - наголосив глава уряду.

Читайте також: Мобільні сховища зерна, пальне та експорт: Шмигаль розповів про підготовку до жнив

Як повідомлялося, 1 червня Шмигаль оголосив, що незабаром митне оформлення транспортних засобів можна буде пройти за допомогою застосунку й порталу "Дія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-