Мобільні сховища зерна, пальне та експорт: Шмигаль розповів про підготовку до жнив

Мобільні сховища зерна, пальне та експорт: Шмигаль розповів про підготовку до жнив

Укрінформ
В Україні розпочинається підготовка до збирання врожаю зважаючи на виклики, які стоять перед аграріями.

Про Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Посівна кампанія, попри безпрецедентні виклики, була проведена успішно. За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, засіяно 75% від минулорічних площ”, - зазначив Шмигаль.

За його словами, у межах програми пільгових кредитів «5-7-9» для підтримки сільськогосподарських товаровиробників банки видали 38,5 млрд грн, з них — 24 млрд грн за програмою державних портфельних гарантій.

Читайте також: Аграрії залучили 38,5 мільярда гривень доступних кредитів

“Тепер розпочинаємо підготовку до збирання врожаю. І розуміємо основні виклики, які стоять зараз перед аграріями. Перше - необхідність вивезення врожаю. Мінінфраструктури пропрацьовує заходи щодо збільшення пропускної спроможності на західному кордоні України. Адже через блокування росією українських портів у нас залишається 23,5 млн тонн зернових та олійних культур”, - наголосив глава уряду.

Другий виклик, за його словами, - збереження нового врожаю.

Читайте також: Розблокування портів: Україна відкине будь-які домовленості, якщо не врахують її інтереси – МЗС

“Мінагрополітики розглядає можливість організації мобільних сховищ, ураховуючи міжнародний досвід. Це дозволить Україні збільшити обсяги для зберігання на 10-15 млн тонн”, - повідомив Шмигаль.

Також важливим питанням є забезпечення пального для аграріїв.

“Під час наради дав завдання профільним міністерствам та ВЦА забезпечити необхідну кількість дизельного пального на сезон збирання врожаю. Уряд ужив усіх заходів, щоб успішно провести найскладнішу в історії посівну кампанію. Тепер маємо не менш успішно провести жнива та збирання врожаю”, - наголосив глава уряду.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-