Президент обговорив з урядовцями економічні та оборонні питання

Президент обговорив з урядовцями економічні та оборонні питання

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із членами Кабінету Міністрів дії щодо розвитку економіки та оборони в державі.

Про це він повідомив під час відеозвернення, передає кореспондент Укрінформу.

«Провів сьогодні дуже важливу нараду з урядовцями. Економіка, бізнес, робочі місця. Обговорили дії на трьох рівнях. Те, що потрібно зробити вже зараз. Те, що можемо зробити найближчим часом, як би складно не було. І те, що обов’язково зробимо після війни», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що перший аспект – це програма спеціальних грантів для підтримки малого та середнього бізнесі. Він переконаний, що вже зараз можна забезпечувати нові робочі місця і нову податкову базу.

Другий аспект – це розвиток сектору безпеки в усіх його сферах і зараз, і в подальшому. Президент вважає, що сектор безпеки в Україні має стати зовсім іншим, ніж це було впродовж 30 років незалежності. «Від державного кордону і до кожної вулиці, кожної школи, кожного об’єкту інфраструктури безпека має бути на 100%», - зауважив Зеленський.

Водночас третій аспект – це промислове відновлення та залучення інвестицій у державу: локалізація, індустріальні парки, підтримка державного замовлення, залучення сучасних технологій в Україну. За його словами, уже готуються відповідні державні програми.

«Зараз в Україні багато дискусій про те, якою має бути економічна політика держави і в час війни, і тоді, коли повернемо мир. Хочу підкреслити одну деталь. Ця деталь фундаментальна. Ми вже маємо звикати до того, що в суспільстві можуть бути тільки дві частини: ті, хто захищає нашу незалежність, і ті, хто працює так, щоб забезпечити цей захист. І це не питання тієї чи іншої економічної доктрини, це не питання тієї чи іншої політичної позиції. Ми просто не можемо собі дозволити, щоб у країні залишалася тіньова частина економічного життя», - наголосив Зеленський.

Він підкреслив, що для того, аби говорити про нормальне, стабільне й міцне життя суспільства, роботу держави, оборону, варто розуміти: є ті, хто служить, і є ті, хто забезпечує своєю роботою тих, хто служить. Отже, за словами Президента, це офіційна зайнятість, сплата податків, максимальне розширення економічних можливостей у державі на легальному ґрунті, повна модернізація державних інституцій.

Читайте також: Зеленський: Бити по телецентрах, залишити людей в ізоляції – це тактика російських загарбників

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-