Фонд гарантування вкладів встановив контроль над «Мегабанком» і розпочав пошук інвесторів

Фонд гарантування вкладів встановив контроль над «Мегабанком» і розпочав пошук інвесторів

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочинає прийом заявок від потенційних інвесторів з метою виведення з ринку АТ «Мегабанк».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

Фонд гарантування вкладів розпочинає прийом заявок від потенційних інвесторів з метою виведення з ринку АТ «Мегабанк». Це стало можливим завдяки встановленню Фондом гарантування вкладів контролю над банком.

«Завдяки публічності і прозорості усіх процесів, у п’ятницю 03 червня, після оприлюднення інформації про опір керівників банку нам вдалося встановити контроль над банком: Фонд отримав доступ до відділення, електронних систем банку та замінив собою всі керівні органи. Нині уповноважена особа виконує усі функції та завдання, визначені Законом України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»... Зокрема, Фонд оголосив про пошук інвесторів, які зможуть взяти на себе зобов’язання банку і професійно управляти його активами» - зауважила директор-розпорядник ФГВФО Світлана Рекрут.

Читайте також: НБУ визнав неплатоспроможним Мегабанк

Як повідомляв Укрінформ, Керівництво АТ «Мегабанк» перешкоджало доступу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), який має після визнання банку неплатоспроможним запровадити тимчасову адміністрацію. Національний банк 2 червня відніс АТ «Мегабанк» до категорії неплатоспроможних у зв’язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність із вимогами законодавства. Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 21 травня 2022 року становить 4 418,6 млн грн.

Фото: lb.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-