Канада й США посилять контроль за експортом підсанкційних товарів до росії

Канада й США посилять контроль за експортом підсанкційних товарів до росії

Укрінформ
Прикордонні служби США та Канади посилять співпрацю у контролі експорту до росії товарів і послуг, здатних допомогти воєнним зусиллям кремля.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві повідомив міністр громадської безпеки Канади Марко Мендічіно.

“Канада рішуче виступатиме проти російської агресії, чи йдеться про путінське незаконне вторгнення в Україну, чи кібератаки й дезінформацію деінде у світі. Саме тому Прикордонна служба Канади подвоює свої зусилля, не допускаючи потрапляння важливих товарів та технологій до російських рук. Оновлена співпраця із США дозволить допомогти цьому та притягнути росію до відповідальності”, - сказав Мендічіно.

У канадській прикордонній службі наголосили, що Канада та США спільно беруть зобов’язання “використовувати свою владу та ресурси для виявлення, упередження та припинення порушень заходів експортного контролю та забезпечити дотримання законів і постанов”. “Разом ми ділитимемося інформацією, проводитимемо перевірки та аудити до та після відправки, інспектуватимемо, затримуватимемо та конфісковуватимемо вантажі”, - зазначили у відомстві.

Читайте також: Через санкції у бельгійському порту «застрягли» 8 тисяч люксових автівок, які прямували в рф

Як повідомлялося, від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Канада запровадила довгий перелік санкцій, покликаних економічно та військово ослабити росію. Зокрема, заборонено експорт до росії багатьох товарів, важливих для нафто-газової й хімічної промисловостей, а також для виробництва та ремонту озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-