Від початку війни в Україні провели 643 «земельні» аукціони

Від початку війни в Україні провели 643 «земельні» аукціони

Укрінформ
З моменту введення воєнного стану в системі Prozorro.Продажі відбулися 643 аукціони з оренди та продажу земельних ділянок на загальну суму 124 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства із посиланням на інформацію системи Prozorro.Продажі.

"Від початку війни завершено 643 аукціони, які принесли організаторам 124 млн грн. Оголошено за цей час 197 нових земельних аукціонів: 80 – з оренди, 91 – із продажу, 26 – із продажу з переважним правом", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загальна оголошена вартість виставлених на торги під час війни земель — 74 млн грн.

Всього станом з моменту запуску ринку землі в системі «Prozorro.Продажі» оголошено 5 232 аукціони, які включають оренду та продаж землі. Загальна площа всіх земельних лотів сягає 27,6 тис. га, а їхня вартість – 1,528 млрд грн.

Зростання ціни на торгах становить 204%, середня кількість учасників – 3,4.

При цьому аукціонів із оренди землі в системі оголошено 3 320 на загальну площу майже 24 тис. га. Загальна вартість таких лотів – 123 млн грн.

Аукціонів із продажу землі оголошено 1912. Стартова загальна вартість виставлених ділянок становить 1,405 млрд грн, загальна площа - 3,6 тис. га.

Читайте також: У Prozorro.Продажі від початку війни оголосили понад 1900 земельних аукціонів

Як повідомлялося, 24 березня Верховна Рада дозволила не проводити аукціони з оренди с/г землі державної та комунальної власності на період воєнного стану. Але це не стосується всіх інших видів земель – операції з ними мають проводитись і далі у «Prozorro.Продажі».

Крім того, ці зміни не впливають на приватних осіб – вони, як і раніше, мають змогу оголошувати в системі «Prozorro.Продажі» торги з продажу та оренди с/г землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-