У Prozorro.Продажі від початку війни оголосили понад 1900 земельних аукціонів

У Prozorro.Продажі від початку війни оголосили понад 1900 земельних аукціонів

Укрінформ
В електронній системі Prozorro.Продажі з початку війни оголошено 1 906 земельних аукціонів, з них – 1 484 стосуються продажу чи оренди сільськогосподарських земель. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«За повідомленням «Prozorro.Продажі», навіть у період воєнних дій у системі продовжують оголошуватися земельні аукціони. З 24 лютого їх було оголошено 1906, із них ті, що стосуються сільськогосподарських земель, – 1484», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що площа всіх земельних ділянок сягає 11 тисяч гектарів, а стартова ціна за усіма лотами – 378 мільйонів гривень. Серед трійки регіонів за кількістю оголошених аукціонів: Одеська; Київська та Львівська області.  

Наразі 440 оголошених аукціонів уже мають свого переможця. Організатори отримають майже 70 млн грн доходу (зростання стартової ціни – більш ніж у три рази).

Як повідомлялось, 24 березня цього року Верховна Рада України дозволила не проводити аукціони з оренди с/г землі державної та комунальної власності на час воєнного стану. Ці зміни до Земельного кодексу зумовлені потребою встигнути провести посівні роботи повною мірою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-