Суд арештував ще 420 залізничних вагонів росії та білорусі

Суд арештував ще 420 залізничних вагонів росії та білорусі

Укрінформ
На підставі рішень слідчих суддів Шевченківського районного суду Києва накладений арешт на 420 залізничних вагонів вартістю понад 500 млн грн і товарно-матеріальні цінності на суму понад 130 млн грн, що належать підприємствам російської федерації та республіки білорусь.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

Встановлено, що службові особи російських та білоруських підприємств упродовж 2022 року ввезли на територію України залізничні вагони разом із товарами, які використовувалися з порушенням митного законодавства України.

З метою забезпечення збереження вказаного майна як речових доказів та їх можливої конфіскації Офіс генпрокурора на підставі рішень слідчих суддів Шевченківського районного суду Києва наклав арешти.

Читайте також: В Україні перекрили канал постачання підсанкційних російських добрив

За даними ОГП, орієнтовна вартість арештованого майна становить понад 600 млн грн.

Товарно-матеріальні цінності – добрива та металеві катанки на суму понад 130 млн грн вже передані в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Досудове розслідування здійснюється за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Повідомили про підозру директору підприємства, що виводило активи російського олігарха з України

Як повідомляв Укрінформ, станом на початок травня загальна вартість заарештованих вагонів, що належать суб’єктам рф та білорусі, оцінювалася в 15 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-