В Україні перекрили канал постачання підсанкційних російських добрив

В Україні перекрили канал постачання підсанкційних російських добрив

Фото
Укрінформ
Київська міська прокуратура спільно зі Службою безпеки України вилучили російські мінеральні добрива на 150 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

“Прокурорами Київської міської прокуратури спільно з Головним управлінням контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБ України викрито незаконну схему постачання в Україну мінеральних добрив з російської федерації в обхід застосованих Радою національної безпеки та оборони України обмежувальних заходів”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: В Австрії активісти зайняли віллу підсанкційного друга путіна

Під час розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.209 (відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом), ч.2 ст.366 (видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) Кримінального кодексу України встановлено, що громадянин росії зареєстрував в Україні декілька підприємств та здійснював керівництво ними за допомогою призначених керівників, також громадян рф.

Читайте також: У Дніпрі заблокували підсанкційний завод, на якому хотіли відновити воєнні поставки рф

Розуміючи неможливість ввезення в Україну товарів підсанкційних виробників (мінеральні добрива, кормові добавки), службові особи вищевказаних підприємств протягом 2020-2022 років підробляли документи на імпорт, що дозволило ввезти в Україну, легалізувати та реалізувати незаконно ввезене майно на суму понад 300 млн грн.

Зазначені дії завдали збитків економічній та сільськогосподарській незалежності України, а також забезпечили значні надходження до бюджету рф.

Читайте також: В Іспанії знайшли яхту та інше майно підсанкційних росіян

У ході обшуків, проведених в регіонах України, виявлені та вилучені документи, які підтверджують протиправну діяльність, товарно-матеріальні цінності (мінеральні добрива, кормові добавки), у тому числі виробництва російських компаній, загалом понад 6,4 тис. тонн.

За рішенням суду на вилучені документи та товарно-матеріальні цінності накладений арешт. Загальна сума арештованих активів становить близько 150 млн грн.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: Банкова очікує, що ЄС не послабить санкцій проти рф заради розблокування портів

Як повідомляв Укрінформ, 16 травня Офіс генерального прокурора заявив про блокування активів підприємства з Дніпропетровщини, яке виробляло оборонну продукцію для росії. Виготовлена продукція надходила до рф і використовувалася у авіаційній, ракетній та інших військових галузях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-