Повідомили про підозру директору підприємства, що виводило активи російського олігарха з України

Повідомили про підозру директору підприємства, що виводило активи російського олігарха з України

Укрінформ
Директору підприємства, яке використовувалося для виведення активів російського олігарха з України, повідомлено про підозру.

Про це повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки, передає Укрінформ.

Зазначається, що керівника приватного підприємства викрили співробітники Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Слідством було встановлено групу осіб, яка контролювала діяльність кіпрських компаній, де кінцевим бенефіціаром є російський олігарх. Ці особи використовували реквізити одного з підприємств у незаконній діяльності.

"Упродовж воєнного стану з рахунків фінансової установи, контрольованої злочинною групою, на офшорні рахунки цих компаній з України планувалося вивести майже 170 млн грн. Таким чином, російський олігарх із бізнесменами намагалися уникнути можливих санкцій та заходів примусового вилучення прав власності, передбачених законодавством України", - наголошують у БЕБ.

На кошти, що були на рахунках кіпрської компанії в банківській установі України, накладено арешт.

Читайте також: Як спростити арешт активів російських олігархів: на Банковій готують механізм

Керівнику фіктивного приватного товариства, за даними Офісу Генпрокурора, повідомлено про підозру за фактами незаконних дій з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, підроблення реєстраційних та інших офіційних документів (ч. 2 ст. 200, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 358 КК України).

Як повідомлялося, орієнтовна загальна вартість активів у всіх кримінальних провадженнях, на які БЕБ забезпечило накладення арешту, становить 30 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-