Україна починає готуватися до найскладнішого в історії опалювального сезону — Шмигаль

Україна починає готуватися до найскладнішого в історії опалювального сезону — Шмигаль

Відео
Укрінформ
Після успішного завершення найскладнішої посівної кампанії Україна розпочинає підготовку до не менш складного опалювального сезону.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 7 червня, передає Укрінформ.

«Цієї весни нам все-таки вдалося успішно провести найскладнішу в історії держави посівну кампанію. Були повністю перебудовані логістичні маршрути країни. Тепер потрібно готуватися до найскладнішого в історії України опалювального сезону, який очікує нас цієї зими», — наголосив Шмигаль.

За його словами, створений штаб під головуванням міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова з підготовки до опалювального сезону 2022/2023 рр., перед яким поставлені завдання збалансувати систему, провести ремонти, оперативно вирішувати всі проблеми, сформувати необхідний рівень комунікації між усіма задіяними рівнями.

Прем'єр-міністр зауважив, що фахівці вже провели перші розрахунки, аби зрозуміти, скільки Україні потрібно газу та вугілля, а також які необхідно провести ремонтні роботи, що є ключовим завданням, спільним для уряду, місцевої влади та бізнесу.

«російські війська зруйнували більш ніж 200 котелень і дуже сильно пошкодили Кременчуцьку, Чернігівську, Охтирську, Луганську, Сєвєродонецьку ТЕЦ. Пошкоджені сотні ліній електропередач та трансформаторних підстанцій. Збитки енергетичної інфраструктури та енергетиків уже сягнули десятків мільярдів гривень. В цих умовах уряд робить усе, аби цієї зими всі українці були зі світлом і теплом», — наголосив Шмигаль.

Читайте також: Міненерго: маємо готуватися до різних сценаріїв наступного опалювального періоду

Він додав, що ремонтні роботи вже розпочалися там, де це можливо.

Як повідомлялося, уряд створив штаб з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства (ЖКГ) та паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) до осінньо-зимового періоду 2022/23 років. Він забезпечуватиме своєчасну та якісну підготовку об’єктів ЖКГ та ПЕК до опалювального сезону; оперативну координацію відновлення об’єктів ЖКГ та ПЕК; управління резервом обладнання та матеріалів; вдосконалення системи розрахунків між споживачем та надавачем послуг; сприяння укладанню договорів на постачання природного газу між підприємствами теплопостачання та газотранспортними підприємствами, тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-