Від початку війни повернули електрику в будинки понад 4,5 мільйона українців - Шмигаль

Від початку війни повернули електрику в будинки понад 4,5 мільйона українців - Шмигаль

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни українські енергетики повернули електрику більш ніж 4,5 млн українців.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає Укрінформ.

"Від початку військових дій наші енергетики повернули світло для більш ніж 4,5 млн українців. 85% родин на деокупованих територіях знову зі світлом. Вся Київщина знову з газом", - сказав глава уряду.

За його словами, тривають ремонтні роботи на Чернігівському водоканалі – на трьох із п’яти водонасосних станціях. Майже у третини міста води немає, тому уряд виділив 150 млн грн для максимально швидкого розв’язання цієї проблеми.

Водночас відновлено водопостачання та водовідведення в Ірпіні, Бучі, Гостомелі та Ворзелі на Київщині і вже розпочато ремонт котелень, яких російські війська зруйнували більше двохсот, зазначив Шмигаль.

Він також зауважив, що профільні міністри виїжджають на місця відбудови, де є проблеми з опаленням і сильно пошкоджені ТЕЦ. Прем'єр-міністр заявив, що протягом місяця чекає чітких планів від відповідальних міністерств і місцевої влади, як проходитиме опалювальний сезон у визволених населених пунктах.

Читайте також: Шмигаль закликав міжнародні компанії повертатися в Україну

"Ми хочемо, аби українці поверталися додому. Для цього необхідно забезпечити відповідні умови. Все, що можливо швидко відремонтувати, має бути відновлено", - наголосив глава уряду.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-