Рада дозволила АРМА на час воєнного стану купувати ОВДП за рахунок арештованих коштів

Рада дозволила АРМА на час воєнного стану купувати ОВДП за рахунок арештованих коштів

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, завдяки якому під час воєнного стану АРМА зможе купувати облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) за рахунок коштів, розміщених на її депозитних рахунках.

Як передає Укрінформ із посиланням на повідомлення народного депутата Ярослава Железняка у Телеграмі, за відповідний законопроєкт №7342 в цілому проголосували 265 парламентаріїв.

Згідно з документом, Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) зможе купувати облігації за рахунок коштів, розміщених на її депозитних рахунках у національній валюті, та нарахованих за ними процентів. Крім того, АРМА зможе передавати активи, що знаходяться в його управлінні, на потреби держави за рішенням відповідного військового командування. У такому випадку актив підлягатиме поверненню чи відшкодуванню вартості упродовж місяця після скасування воєнного стану.

Читайте також: В Україні арештували майно російської «Татнефти»

Як повідомлялося, сума коштів на депозитних рахунках Агентства з розшуку та менеджменту активів станом на початок лютого 2022 року становила понад 800 млн у гривневому еквіваленті. За період воєнного стану в управління АРМА були передані, зокрема, 3 млн грн російської компанії "росатом Східна Європа", яхта Royal Romance Віктора Медведчука, 20 вантажівок «МАЗ» та корпоративні права двох підприємств, пов’язаних з урядом білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-