В Україні арештували майно російської «Татнефти»

В Україні арештували майно російської «Татнефти»

Укрінформ
В Україні накладено арешт на майно, рахунки та корпоративні права російської групи компаній «Татнефть», їхня загальна вартість оцінюється в 2 млрд грн.

Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань, передає Укрінформ.

«Заарештовано мільярди гривень російських власників нафтової компанії. Вони підозрюються ДБР у фінансуванні дій, які вчиняються з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захопленні державної влади», - йдеться у повідомленні.

У відомстві уточнили, що в межах кримінального провадження отримано ухвали слідчого судді про накладення арештів на рухоме та нерухоме майно, рахунки та корпоративні права групи компаній.

Вони засновані російською нафтовою компанією «Татнефть», яка постачає нафтопродукти для потреб підрозділів міністерства оборони рф.

Наразі арештовано 115 об’єктів нерухомого майна: нафтобази, заправні станції, нежитлові будівлі, земельні ділянки та 118 бензовозів і автомобілів. Вартість майна буде визначена після відповідної оцінки, але орієнтовно може складати понад 2 млрд грн.

Читайте також: АРМА передали 3 мільйони компанії «Росатом Східна Європа»

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у травні ухвалила закон, що передбачає націоналізацію українських «дочок» Сбербанку росії та ВЕБ.рф.

За даними директора Бюро економічної безпеки України Вадима Мельника, загальна вартість активів росії та білорусі, на які Бюро наклало арешт, на 21 травня становила понад 30 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-