АРМА передали 3 мільйони компанії «Росатом Східна Європа»

АРМА передали 3 мільйони компанії «Росатом Східна Європа»

Укрінформ
В управління АРМА передані 3 млн грн коштів російської компанії «Росатом Східна Європа».

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Подільська окружна прокуратура Києва спільно зі слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами ГУ СБУ в м. Києві та Київській області передала кошти резидента рф у сумі понад 3 млн грн в управління до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 110-2 Кримінального кодексу України).

Слідство встановило, що у Києві здійснює діяльність ТОВ «Росатом Східна Європа», засновником якого з часткою 99,9% є резидент рф, який на 100% належить юридичній особі ОАО «Атомный энергопромышленный комплекс». Останній, у свою чергу, на 100% належить державній корпорації по атомній енергії «Росатом».

Таким чином, кінцевим бенефіціарним власником з часткою 100% у ТОВ «Росатом Східна Європа» є державна структура, підконтрольна уряду рф, а тому є значний ризик у прийнятті рішень керівництвом ТОВ «Росатом Східна Європа» на шкоду державній безпеці України.

У межах слідства банківські рахунки вказаного резидента рф заарештовано, а кошти, розміщені на них, у розмірі понад 3 млн грн, передано в управління АРМА.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Читайте також: Вартість заарештованих в Україні вагонів з рф та білорусі становить понад 17 мільярдів — БЕБ

Як повідомляв Укрінформ, 3 травня стало відомо, що АРМА відновило продаж арештованого майна через систему електронних торгів OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-