В Україні визначили крафтових виробників, які отримають $100 тисяч підтримки

В Україні визначили крафтових виробників, які отримають $100 тисяч підтримки

Укрінформ
Завдяки ініціативі Made in UA Support Project було обрано 100 українських крафтових виробників, які впродовж місяця отримають по 1 тис. дол. допомоги для розвитку бізнесу.

Про це йдеться у пресрелізі програми Made in UA Support Project, який є у розпорядженні Укрінформу.

Зазначається, що проєкт викликав значний інтерес серед українських підприємців. Організатори очікували 500-700 заявок, проте отримали - 3397.

Всі заявки на участь були зібрані через спеціально створену платформу UAmadesupport.com. До сотні переможців увійшли ті, хто отримав більше голосів від усіх експертів.

"Якби була така можливість, ми б обрали набагато більше компаній”, - розповідає директорка ГО TECHBUREAU Ханна Зенн.

Підприємства, які перемогли, отримають фінансову допомогу в 1000 дол. (без урахування податків). Ці кошти вони зможуть витратити на будь-які виробничі цілі: матеріали, обладнання для створення продукції, рекламу, зарплатню, покращення презентації товарів тощо.

Кожен із переможців отримає детальну інструкцію та перелік даних, необхідних для підписання договору. Протягом місяця гроші надійдуть на баланс виробників.

Також переможці отримають додаткові призи від організаторів та партнерів.

"Найбільшу активність виявили підприємці Києва та Київської області, а також Харківської, Дніпропетровської, Одеської і Львівської областей. Зокрема, допомогу отримають виробники одягу та взуття, меблів, іграшок, декору для дому, косметики тощо", - йдеться у пресрелізі.

При цьому понад 25% брендів, які подали заявки для участі у проєкті, - з Києва, більше 10% - з Харківської області. Також активно відгукнулися Дніпропетровська, Одеська, Львівська області. Водночас до проєкту долучились підприємства з регіонів, які найбільше потерпають від бойових дій, - Донецької, Луганської, Запорізької областей.

Понад 75% підприємств-заявників мають до 10 людей у команді. Найбільш поширені види продукції - одяг або взуття, декор для дому, меблі, іграшки, косметика тощо. Майже 40% підприємств займаються експортом.

З переліком компаній, які отримають допомогу в рамках Made in UA Support Project, можна ознайомитися на офіційному сайті проєкту.

«Ми зацікавлені в розвитку переможців і будемо тримати з ними зв'язок та готувати нові грантові програми з урахуванням конкретних потреб підприємств та підприємців з різних секторів та всіх куточків країни», - говорить Олеся Залуська, заступниця керівника Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Читайте також: Стартувала програма фінансової допомоги для майстрів і крафтових виробників - МКІП

Як повідомлялось, із 27 квітня до 31 травня в Україні обирали учасників проєкту Made in UA Support Project. Метою ініціативи було надати допомогу для розвитку бізнесу ста українським крафтовим виробникам, які продовжують свою діяльність в умовах повномасштабної війни.

Проєкт реалізується Програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України», АТ «Укрпошта» та ГО TECHBUREAU за підтримки Національного проєкту з розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес.

Фото: gushka.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-