На «Крюківському вагонобудівному заводі» викрили схему виведення грошей в росію

На «Крюківському вагонобудівному заводі» викрили схему виведення грошей в росію

Укрінформ
Правоохоронці викрили схему виведення грошових коштів українського вагонобудівного заводу на рахунки підприємств російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

За даними ОГП, Київська міська прокуратура здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, розпочатому стосовно службових осіб приватного акціонерного товариства "Крюківський вагонобудівний завод" за фактами заволодіння коштами підприємства та фінансування насильницького захоплення державної влади, зміни меж державного кордону України (ч. 5. ст. 191, ч. 4 ст. 110-2 Кримінального кодексу України).

Читайте також: СБУ викрила схему розкрадання гуманітарної допомоги для армії

Слідство встановило, що за сприяння громадянина російської федерації, якому належить 25 відсотків акцій, завод систематично здійснював закупівлю деталей для будівництва вагонів у підприємств рф за завищеними цінами, попри наявність аналогів українського виробництва нижчої вартості.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки на території заводу. У результаті виявили та вилучили документи, що підтверджують протиправні дії, вчинені громадянином росії.

Корпоративні права заводу арештовані, вирішується питання передачі їх в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Читайте також: Незаконні 122 гектари: у справі про закарпатський маєток Медведчука оголосили підозру

Як повідомляв Укрінформ, раніше працівники Державного бюро розслідувань викрили злочинне угруповання, яке організувало незаконне виведення з України коштів російського та білоруського бізнесу, що могли бути націоналізовані та направлені на потреби Збройних сил України.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-