Незаконні 122 гектари: у справі про закарпатський маєток Медведчука оголосили підозру

Незаконні 122 гектари: у справі про закарпатський маєток Медведчука оголосили підозру

Фото
Укрінформ
Колишній голова Воловецької районної державної адміністрації Закарпатської області підозрюється в незаконному виділенні земель дружині народного депутата, підозрюваного в державній зраді.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

За процесуального керівництва прокурорів ОГП ексголові райдержадміністрації оголошена підозра у зловживанні владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що за попередньою змовою з групою осіб у 2003 році фігурант своїми розпорядженнями безпідставно виключив із земель державного лісового фонду 122 га.

Читайте також: «Приватизований» нафтопровід і вугілля з «Л/ДНР»: Медведчук розповів СБУ свою версію

За даними слідства, вказані землі вартістю 26,9 млн грн були передані в оренду суб’єктам господарювання, кінцевим бенефіціаром яких є дружина народного депутата України, що на сьогодні є підозрюваним у державній зраді. Вони використовувалися під розміщення оздоровчого комплексу.

Під час обшуків у цих приміщеннях правоохоронці виявили витвори мистецтва, зокрема понад 300 картин відомих художників, а також елітні транспортні засоби – Bentley та Maybach.

На вилучене майно та земельні ділянки накладений арешт. Триває процедура передачі їх в Агентство з розшуку та менеджменту активів.

Як уточнили в Національній поліції, кінцевими бенефіціарами товариств, які отримали землі, є дружина колишнього народного депутата України Віктора Медведчука Оксана Марченко.

На земельних ділянках, про які йдеться, був збудований комплекс "Ведмежа діброва".

На території Закарпатської області правоохоронці провели також санкціоновані обшуки в довірених осіб Марченко.

Як повідомляв Укрінформ, на початку травня за поданням Державного бюро розслідувань суд наклав арешт на корпоративні права й рахунки підприємств родичів народних депутатів України Віктора Медведчука та Тараса Козака. Також були проведені чергові обшуки на об'єктах, пов'язаних з родинами цих депутатів, зокрема в Київській та Львівській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-