Фінський концерн YIT продав свій бізнес у росії

Фінський концерн YIT продав свій бізнес у росії

Укрінформ
Фінський будівельний концерн YIT закрив угоду з продажу свого російського бізнесу, "ЮІТ росія", девелоперу Etalon Group.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Интерфакс із посиланням на пресслужбу YIT.

«Ми дуже раді оголосити про завершення продажу. Наш бізнес у росії зіткнувся з безпрецедентними проблемами через кризу в Україні, й продаж бізнесу дав нам можливість швидкого, контрольованого та повного виходу», - сказав президент та головний виконавчий директор YIT Маркку Мойланен.

Зазначається, що угода зайняла більше часу, ніж передбачалося. При цьому продаж був завершений відповідно до погодженої ціни продажу та інших умов.

Група YIT розглядала можливість продажу свого російського бізнесу ще восени 2021 року. В березні група YIT заявила про призупинення інвестицій у земельні ділянки через війну, розв'язану росією в Україні. Також девелопер припинив закупівлю лісоматеріалів у рф.

У квітні рада директорів девелопера Etalon Group ухвалила рішення про придбання у фінського будівельного концерну YIT його російського бізнесу. Сума угоди – 4,597 млрд рублів.

За умовами угоди сторін, у розпорядження Etalon Group переходить земельний банк "ЮІТ росія", який включає 19 проєктів у стадії проєктування та будівництва в Москві та Московській області, Петербурзі, Свердловській області, Казані та Тюмені. Чиста площа портфеля проєктів "ЮІТ росія", що реалізується, - понад 0,6 млн кв. метрів.

Читайте також: Levi's остаточно залишає російський ринок - ЗМІ

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог проводить масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ ефективно дають відсіч російським військам та завдають їм великих втрат.

Після початку війни росію було піддано масштабним санкціям із боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-