Туреччині передали список кораблів, які вивозять з України крадене зерно - Джемілєв

Туреччині передали список кораблів, які вивозять з України крадене зерно - Джемілєв

Укрінформ
Список кораблів, якими росія намагається вивезти в інші країни та продати крадене в Україні зерно та інші товари, було передано раднику Президента Туреччини.

Про це повідомив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв за результатами зустрічі з головним радником президента Туреччини Реджеп Тайїпа Ердогана Ялчином Топчу та головою комісії з питань національної оборони Великих національниї зборів (парламенту) Туреччини Фейзі Бердібеком в Анкарі, повідомляє власкор Укрінформу.

«Одне з обговорюваних питань було пов’язане з тим, що за нашою інформацією, даними української розвідки, росія крадену на окупованих територіях пшеницю та інші товари, провозить в т.ч. через порти Туреччини. Хоча чотири роки тому було прийняте рішення, що ніякі кораблі, що відвідують порти на окупованих територіях, в першу чергу маються на увазі порти в Криму, не можуть прийнятися та обслуговуватися в портах Туреччини», - сказав Джемілєв за результатами зустрічі.

Мустафа Джемілєв повідомив, що Туреччині було передано список кораблів, які зокрема крадену пшеницю з Херсонської області через Севастополь, а потім порти Туреччини вивозили та намагалися продати Туреччині, Сирії та Єгипту.

«Ми домовились, що вони візьмуть це під контроль, - розповів лідер кримськотатарського народу.

Також на зустрічі йшлося про вирішення проблемних питань, пов’язаних з перебуванням тимчасових переселенців з України в Туреччині.

«Оскільки багато тисяч громадян України вимушено приїхали в Туреччину, обговорювали проблемні питання переселенців, в першу чергу це жінки з діти,. Йшлося про дозволи на роботу, страхування та інше», - розповів Мустафа Джемілєв.

Джемілєв відзначив, що турецька сторона продемонструвала повне взаєморозуміння та готовність вирішення всіх проблемних питань.

Щодо постачання ОВТ Туреччиною Україні, Джемілєв не став вдаватися у деталі.

«Якби не було турецьких «Байрактів» в Україні в перші дні повномасштабного вторгнення та війни з рф, то було б дуже важко… Туреччина допомагає в міру своїх можливостей, але в деталі вдаватися не хочу», - сказав Джемілєв.

Читайте також: Кулеба – про загрозу голоду: Вимагайте від рф припинити блокаду українських портів

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав усі держави відмовлятися від пропозицій росії купити вкрадене в Україні зерно.

Раніше МЗС України попередило країн-споживачів, що партії зерна, які продає рф, можуть частково або повністю містити вкрадене зерно, здобуте в результаті мародерських дій російських загарбників. Крадіжку росією українського зерна підтверджують як численні свідчення українських аграріїв, так і документальні докази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-