Банки Бельгії з 1 червня почнуть обмінювати гривні на євро

Банки Бельгії з 1 червня почнуть обмінювати гривні на євро

Укрінформ
За рішенням Національного банку Бельгії та відповідно до угоди з Україною з 1 червня біженці з нашої країни зможуть обмінювати гривні на євро в місцевих банківських установах.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише The Brussels Times.

«Відповідно до угоди між Національним банком Бельгії та Україною, українські біженці зможуть обмінювати банкноти гривні на євро. За рішенням федерального уряду, ця послуга буде надаватися у касах Національного банку, або у приватних банківських установах, таких як Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, CBC, ING, KBC та KBC Brussels. За рекомендацією Європейської комісії від квітня поточного року, українські громадяни зможуть обміняти до 10 000 гривень (€316) на кожну дорослу людину без будь-яких зборів або комісій», - йдеться у публікації.

Очікується, що такої практики невдовзі приєднаються інші європейські країни.

Уточнюється, що громадянам України, які перебувають у Бельгії, буде потрібно надати лише Сертифікат тимчасового захисту, аби відкрити власний рахунок у місцевому банку з метою отримувати заробітну платню або пересилати гроші. За даними видання, на території країни знаходяться близько 78 тис. біженців з України.

Читайте також: Єврокомісія пропонує схему конвертації гривні у європейські валюти для біженців з України

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала війну проти України, агресор проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст та селищ, чинить репресії та звірства проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України.

Понад 6 мільйонів українців, переважно, жінок і дітей, мусили шукати захист від агресії за кордоном. Європейський Союз уперше в історії активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надає українцям, що рятуються від російської агресії, право на проживання на території ЄС та на базові соціальні послуги, включаючи місце мешкання, медичне обслуговування, освіту та право на працевлаштування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-