ЦПД викрив ще один фейк роспропаганди - про «скасування експортних санкцій»

ЦПД викрив ще один фейк роспропаганди - про «скасування експортних санкцій»

Укрінформ
Пропагандисти кремля намагаються переконати суспільство у необхідності скасування всіх санкцій проти російського експорту для вирішення проблеми постачання українського зерна на світовий ринок.

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомив у Телеграмі, оприлюднивши добірку фейків і маніпуляцій, які російська пропаганда поширила протягом 23 травня, передає Укрінформ.

Зокрема, російські медіа з посиланням на голову державної думи російської федерації в'ячеслава володіна поширюють дезінформативну тезу про те, що "безвідповідальністю Байдена Захід увігнав себе в небувалу паливну кризу, а санкції проти рф вдарили по їхніх ініціаторах, оскільки вартість бензину вже побила всі рекорди".

Крім того, російські засоби масової інформації з посиланням на міністерство закордонних справ рф стверджують, що "для вирішення проблеми постачання українського зерна на світовий ринок спочатку потрібно скасувати всі санкції проти російського експорту".

Центр протидії дезінформації застерігає: подібні повідомлення росЗМІ є маніпуляцією.

Читайте також: Центр протидії дезінформації назвав основні теми російських фейків за тиждень

Водночас, за даними ЦПД, олександр лукашенко заявив, що "Захід робить кроки для "розчленування" України, й офіційний мінськ це насторожує". Також він додав, що "українцям ще доведеться просити мінськ і москву не допустити "відриву" Західної України".

У цьому зв'язку Центр протидії дезінформації наголошує: подібні заяви не відповідають дійсності.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда використовує хорватського депутата Європарламенту Міслава Колакушича для поширення фейків про "неефективність" запроваджених проти росії санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-