Свириденко в Давосі закликала допомогти Україні з розблокуванням чорноморських портів

Свириденко в Давосі закликала допомогти Україні з розблокуванням чорноморських портів

Укрінформ
Міжнародна спільнота може підтримати Україну в боротьбі на економічному фронті, надавши допомогу в розблокуванні портів Чорного моря, спрямувавши заморожені активи російських олігархів на покриття руйнувань, спричинених агресією росії, та нарощуючи санкції проти рф.

Про це перший віцепрем'єр-міністр, міністр економіки України Юлія Свириденко сказала в ході Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє власкор Укрінформу.

«Нам потрібна ваша допомога у розблокуванні чорноморських портів. Для нас як для експортоорієнтованої країни це необхідно для забезпечення експорту. У цьому питанні нам необхідні об’єднані зусилля США та ЄС. Безперечно, це питання пов’язане з безпекою, але ми маємо робити спільні зусилля для його вирішення», - сказала віцепрем'єр-міністр.

На її переконання, що боротьба на економічному фронті не менш важлива, ніж на воєнному, й українська економіка, бізнес протидіють викликам та потребують фінансової підтримки.

«Важливим питанням є заморожені активи росіян, російських олігархів, які можуть бути конфісковані у належний спосіб та спрямовані на покриття руйнувань, спричинених вторгненням. Підтримкою нашої боротьби на економічному фронті також стане нарощування санкційної політики», - сказала Свириденко.

Читайте також: Давос: Україна запропонувала створити міжнародну організацію експортерів задля уникнення голоду

Як повідомляв Укрінформ, у Давосі з 22 по 26 травня проходить Всесвітній економічний форум (WEF), який є щорічним місцем зустрічі світової політичної та бізнесової еліти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-