Британія надасть фінансові гарантії по кредиту ЄБРР для Укренерго

Британія надасть фінансові гарантії по кредиту ЄБРР для Укренерго

Укрінформ
Уряд Великої Британії надасть фінансові гарантії по кредиту ЄБРР, який НЕК «Укренерго» використає для забезпечення стабільної роботи компанії в умовах війни.

Про це під час засідання G7 заявив міністр фінансів Великої Британії Ріші Сунак, передає Укрінформ з посилання на пресслужбу української компанії.

«Уряд Великої Британії надасть фінансові гарантії по кредиту ЄБРР, який НЕК «Укренерго» використає для забезпечення стабільної роботи компанії в умовах війни. Завдяки цьому «Укренерго» зможе витратити на підтримку ліквідності 97 млн євро коштів, залучених у ЄБРР», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це вже другий подібний транш європейської екстреної допомоги для українського оператора системи передачі. Першу частину гарантій на суму 50 млн євро в рамках цього кредиту вже надав Європейський Союз через Європейський фонд сталого розвитку.

Читайте також: ЄБРР надасть Нафтогазу кредит у €300 мільйонів на закупівлю газу

Як повідомлялось, НЕК «Укренерго» за січень-березень 2022 року отримала 2 млрд гривень чистого прибутку та направила до держбюджету майже 500 млн гривень податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-