У Мінагрополітики запевняють, що на цей рік молока Україні вистачить

У Мінагрополітики запевняють, що на цей рік молока Україні вистачить

Укрінформ
У Мінагрополітики впевнені, що цьогоріч молочний сектор може бути профіцитним і здатним не тільки забезпечити внутрішній попит, а й експорт молочної продукції. 

Про це повідомляє Мінагрополітики, передає Укрінформ.

«У Міністерства є впевненість, що молочний сектор може бути профіцитним – він здатний забезпечити внутрішній попит і одночасно експорт молочної продукції. Тому виробники можуть спокійно планувати свою експортну діяльність у довгостроковій перспективі», — зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час експертної дискусії щодо поточного стану молочного сектору.

Також Висоцький наголосив, що уряд не обмежував експорт молочної продукції, в той час, коли для інших категорій товарів запроваджено заборону на вивезення або залишено необхідність ліцензування.

Читайте також: Призупинення Євросоюзом мит «підштовхне» експорт продукції - Мінагрополітики

Як зазначили експерти, через скорочення чисельності споживачів та зниження платоспроможності українців, за попередніми прогнозами, для потреб експорту в 2022 році в Україні може залишитися близько 500 тис. тонн молока, або 17% загальної пропозиції сировини.

Для подальшого розвитку експортного потенціалу галузі потрібно вирішити низку питань, зокрема, удосконалити спрощений дозвільний механізм перетину європейського кордону і транзиту через ЄС, збільшити можливості контейнерних перевезень через європейські порти та провести сертифікацію українських виробників на право поставок молочних продуктів у ЄС.

Читайте також: Світові ціни на продукти трохи знизилися після рекордного стрибка

У Мінагрополітики анонсують подальші зустрічі з експертним середовищем для обговорення та вирішення нагальних проблем.

Як повідомлялося, станом на початок травня, близько 70% молокопереробних підприємств України налагодили своє виробництво та налаштували схеми продажу. Виробникам вдалося відновити й експорт молочних продуктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-