У Держатомрегулюванні розповіли про плани співробітництва з Комісією ядерного регулювання США

У Держатомрегулюванні розповіли про плани співробітництва з Комісією ядерного регулювання США

Укрінформ
Під час робочої зустрічі 20 травня керівники Держатомрегулювання та Комісії ядерного регулювання США окреслили подальші напрями двостороннього співробітництва.

Про це повідомляє пресслужба Державної інспекції ядерного регулювання України, передає Укрінформ.

«20 травня 2022 року під час робочої онлайн-зустрічі з головою Комісії ядерного регулювання США Крістофером Хенсоном обговорили питання відмови від використання палива виробництва рф на блоках ВВЕР-440 українських АЕС, регулювання ядерної та радіаційної безпеки в умовах військових дій. Окреслили і майбутні напрями двостороннього співробітництва», — зазначив в.о. голови – головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олег Коріков.

Читайте також: Персонал ЗАЕС перебуває під постійним психологічним тиском – Держатомрегулювання

Зокрема, йшлося про підтримку українського регулятора при подальшому вивченні досвіду ліцензування розвинутих ядерних технологій, що реалізовані в проєктах енергоблоків АР1000 та ММР.

Також очікується надання технічної допомоги на посилення спроможностей функціонування Інформаційно-кризового центру Держатомрегулювання та введення в експлуатацію Державного регістру індивідуальних доз опромінення персоналу та населення.

Окремо Коріков подякував уряду США за постійну всебічну та своєчасну підтримку України у боротьбі проти російського агресора, за оперативне реагування та надання необхідного вимірювального обладнання для визначення масштабів впливу на навколишнє середовище у результаті ядерної терористичної діяльності військових РФ.

Читайте також: МАГАТЕ не виключає присутності інспекторів агентства на українських АЕС в умовах війни

Як повідомлялося, за проведеною оцінкою Держатомрегулювання радіаційних наслідків лісових пожеж на межі зони відчуження Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС), що виникли 17 травня 2022 року, встановлено, що радіаційні ризики для здоров’я населення за межами джерел горіння відсутні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-