Персонал ЗАЕС перебуває під постійним психологічним тиском – Держатомрегулювання

Персонал ЗАЕС перебуває під постійним психологічним тиском – Держатомрегулювання

Укрінформ
Персонал Запорізької атомної електростанції та їх сім’ї перебувають під постійним психологічним тиском через присутність на майданчику АЕС та у місті-супутнику загарбників, а також великої кількості військової техніки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної інспекції ядерного регулювання.

«Персонал Запорізької АЕС та їх сім’ї перебувають під постійним психологічним тиском через присутність на майданчику АЕС та у місті-супутнику вороже налаштованих військових окупанта, а також великої кількості військової техніки. У місті Енергодар досі нестача харчових продуктів та медикаментів», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі два енергоблоки Запорізької АЕС працюють на потужності, решта - у стані ремонту та в резерві. Наразі оперативний персонал продовжує контролювати стан енергоблоків та забезпечувати їх безпечну експлуатацію.

Експлуатація станції здійснюється виключно персоналом Запорізької АЕС, відбувається постійна ротація. Змін радіаційного стану на майданчику АЕС, в зоні спостереження та санітарно-захисній зоні не зафіксовано.

Як повідомлялось, Запорізька АЕС та місто Енергодар з 4 березня перебувають під окупацією російських військових формувань. На майданчику Запорізької АЕС, крім військових країни-агресора, тривалий час незаконно перебувають представники російської корпорації з атомної енергії «Росатом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-