МАГАТЕ не виключає присутності інспекторів агентства на українських АЕС в умовах війни

МАГАТЕ не виключає присутності інспекторів агентства на українських АЕС в умовах війни

Укрінформ
Генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергії Рафаель Маріано Гроссі допускає присутність інспекторів МАГАТЕ на українських АЕС в умовах війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАЕК «Енергоатом». 

«Ми сподіваємося, що зможемо в наступні декілька днів розпочати доставку допомоги Україні – можливо, навіть направимо сюди інспекторів і технічних експертів від агентства для підтримки певних дій на різних майданчиках», – сказав Гроссі.

Він наголосив, що за підсумками ранкової наради з Міністром енергетики, очільником Держатомрегулювання та керівником ДП «НАЕК «Енергоатом» вдалося оцінити низку конкретних напрямів, за якими МАГАТЕ і Україна співпрацюватимуть.

Це стосується, зокрема, допомоги у напрямку безпеки атомних електростанцій, а також забезпечення дії системи гарантій, проведення нормальних інспекцій, що відбуваються на всіх ядерних об’єктах світу.

«Дуже багато міжнародної допомоги надходить до України, зокрема ядерне обладнання й комплектуючі, і ми збираємося її направляти, замовляти й співставляти із потребами різних установок на чотирьох великих ядерних майданчиках держави та інших пов’язаних об’єктах», – додав гендиректор МАГАТЕ.

Як повідомляв Укрінформ, Запорізька АЕС та Енергодар з 4 березня перебувають у тимчасовій окупації російських військ. На майданчику ЗАЕС, крім військових рф, тривалий час незаконно перебувають представники російської корпорації з атомної енергії "Росатом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-