Польща зацікавлена у відновленні довоєнних показників торгівлі з Україною – УСПП

Польща зацікавлена у відновленні довоєнних показників торгівлі з Україною – УСПП

Відео
Укрінформ
Польща зацікавлена у відновленні довоєнних показників торгівлі і співпраці з Україною, а у перспективі – створенні масштабних проєктів, зокрема, у сфері машинобудування та військово-промислового комплексу.

Про це йшлося на бізнес-конференції «Можливості співпраці польського та українського бізнесу в машинобудуванні», передає Укрінформ з посилання на Український союз промисловців і підприємців.

«Економіка нашого регіону дуже втрачає через цю війну і це спричинить довгострокові зміни в її структурі. Змінюється географія бізнесу, чимало робочих місць, напевне, зникне. На всі ці виклики ми маємо відповідно реагувати. Повоєнне відновлення України має бути швидким. Тут я бачу хорошу перспективу для польських та українських інвесторів, тому що ми говоримо не про якісь області чи райони, а про наш регіон в цілому в структурі Євросоюзу», - зауважив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький.

Читайте також: Польща може допомогти Україні отримати газ «іншої молекули» – Макогон

У свою чергу, президент УСПП Анатолій Кінах відзначив, що Польща є і буде стратегічним політичним, економічним партнером України. За підсумками 2021 року країна вийшла на 2 місце серед основних українських зовнішньоекономічних партнерів із двостороннім товарообігом близько 11 млрд. доларів. Ці показники можуть бути значно кращими завдяки спільним зусиллям.

«Війна росії проти України завдала чималої шкоди вітчизняному розвитку. У разі її продовження в найближчі місяці ВВП України у 2022 році впаде на 40-45% - такі прогнози Світового банку. Це реальність, яку треба враховувати, проте не привід для песимізму. Навпаки, ми готові працювати інтенсивніше, за новими стандартами, Україні є що запропонувати», - зазначив він.

Сторони підкреслили необхідність розбудови нових зав’язків – інфраструктурних, виробничих, експортних, та зазначили, що розраховувати варто саме на багаторічну співпрацю, долучати до проєктів міжнародні інституції і донорські кошти.

Читайте також: Польща надасть Україні 25 тисяч тонн бензину

Як повідомлялось, Варшава планує запропонувати Києву свої комунікаційні послуги в експорті українського збіжжя за кордон на тлі блокади російським агресором українських портів в акваторії Чорного моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-