Для якнайскорішої перемоги Україна потребує активнішого фінансування - Марченко

Для якнайскорішої перемоги Україна потребує активнішого фінансування - Марченко

Укрінформ
Для перемоги якнайшвидше Україні необхідне активніше фінансування від міжнародних партнерів. 

Про це написав міністр фінансів Сергій Марченко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Для якнайскорішої перемоги Україна потребує більш активного фінансування від наших міжнародних партнерів. Пріоритетом є грантові кошти, оскільки нам важливо не збільшувати боргове навантаження", - написав Марченко.

Він наголосив, що російська агресія є глобальною загрозою і призведе до катастрофічних наслідків, якщо її не зупинити, а прискорити перемогу України допоможуть військова допомога, фінансування та жорсткі санкції.

Читайте також: Економіка України важко перенесе затяжну війну – Марченко

Марченко нагадав, що підтверджена розрахунками МВФ та Світового банку щомісячна потреба українського бюджету для фінансування лише соціальних та гуманітарних потреб становить 5 млрд доларів. Крім того, зараз Україна говорить із партнерами не про розрахунки й планування, а про конкретні дії та чітко визначені подальші кроки.

"Вже зараз ми працюємо над планом відновлення України від руйнівних злочинних дій рф. Заморожені активи рф мають бути направлені для відбудови зруйнованої інфраструктури", - додав Марченко.

Читайте також: Зеленський обговорив із очільницею МВФ фінансові потреби України

Як повідомлялося, найрозвинутіші економіки «Групи семи» (G7) готують новий масштабний пакет економічної допомоги Україні з метою компенсації збитків від російського вторгнення. Планується, що допомога G7 піде на забезпечення бюджетного дефіциту України протягом періоду за три місяці.

Крім того, на розгляді Сенату Сполучених Штатів перебуває законопроєкт, який передбачає виділення $40 мільярдів для реагування на агресію рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-